Ismerje meg anyakikötőnket!

2022. nov 11 | Hírek

Hajóink anyakikötője Balatonfüred, a már több évszázada rajongásig szeretett kisváros a Balaton északi partján, melynek régóta íródó történelmét neves épületek, templomok, szőlőskertek, vén fák alkotta parkok mesélik el a ma emberének. Füred nevét már 1211-ben, a Tihanyi Apátság birtokösszeírásában említik, a település története, majd fejlődése ehhez az időhöz köthető.

Balatonfüred a Reformkor idején vált az ország kulturális fővárosává, mivel a kor hírességei szinte kivétel nélkül itt rendezték be nyári rezidenciájukat – mint Deák Ferenc, Jókai Mór, Blaha Lujza -, így jelenlétükkel egy pezsgő társadalmi élet indult el.

A város idegenforgalma századokra nyúlik vissza, köszönhetően mediterrán jellegű mikroklímájának, régi Fürdőkórházból lett Szívkórházának és természetes savanyúvizének, melynek gyógyító hatását ma már négy nyitott kútnál élvezhetik Látogatóink. Fürdőkúra formájában a szív- és érrendszeri betegségekben, valamint az általános kimerültségben szenvedők gyógyítására, ivókúraként a gyomor-, epe-, sőt a cukorbaj ellen is alkalmazzák. A kúrák hatékonyságát segíti a tiszta levegőjű, nyugodt környezet, valamint a kiegyensúlyozott mikroklíma, és természetesen a tó megnyugtató közelsége-látványa.

A balatonfüredi hajókikötő előtt található a Halász és a Révész szobra, a két ősi foglalkozást ábrázoló szobrot 1937-ben Pásztor János szobrászművész alkotta, a legenda szerint csizmájuk simogatása a városunkba való szerencsés visszatérést jelenti.

Jegyfoglalás
Itt találsz minket